Ataşehir Burun Estetiği
Burun dış görünüşü etkileyen en önemli organlardan biridir. Hafif bir eğiklik ya da kemik çıkıntısı tüm estetiği bozabilir. Bu nedenle son dönemin en popüler estetik operasyonlarından biri burun estetiğidir. Operasyon sadece estetik görünüm için değil kırılma, yaralanma ya da nefes alıp vermede zorluk yaşama sonrasında da yapılabilir. Bu uygulama kişinin solunumunu doğrudan etkilediği için uzman kişiler tarafından yapılmalıdır.
Burun Estetiği Öncesi Neler Yapılmalıdır?
Burun estetiğine başlamadan önce birtakım hazırlıkların yapılması gerekir. Bu hazırlıklar kişiyi operasyona hazırlar, sürecin daha verimli geçmesini sağlar. Doktor kişiyi fiziksel olarak muayene ettikten sonra operasyonun seyrine karar verilir. Estetik uygulaması öncesinde yapılması gerekenler;
- 2 hafta öncesinden düzenli kullanılan ilaçları bırakmak gerekir. Özellikle bazı ilaçlar operasyon esnasında ve sonrasında oluşabilecek kanamayı arttırır. Eğer kullanılacaksa da doktorun gözetimi altında olunmalıdır.
- Sigara ve alkol kullanımına ara verilmelidir. Bu zararlı alışkanlıklar enfeksiyon kapma riskini arttırabilir.
- Gıda takviyelerinden de uzak durulmalıdır.
Şeklinde sıralanabilir. Dikkat edilmesi gereken hususlar herkes için geçerlidir. Operasyon sırasında takip edilecek adımlar ise kişiden kişiye değişebilir. Herkesin burun yapısı farklı olduğu için kişiye özel bir planlama yapılır.
Burun Estetiği Nasıl Yapılır?
Estetik operasyonuna başlamadan önce kişiye lokal ya da genel anestezi uygulanır. Bu sayede uygulama esnasında hiçbir ağrı ya da acı hissetmez. Kişinin burnundaki estetik problem dikkate alınarak operasyona başlanır. Bu aşamada takip edilen adımlar;
- Operasyon kemik, kıkırdak doku, deri tabakası ya da hepsine birden uygulanabilir. Ameliyat öncesindeki muayenede nereye değişim yapılacağına kişi ile beraber karar verilir.
- Burnun içine ya da burun deliklerinin arasına kesik atılır. Atılan kesikten itibaren kemik ya da kıkırdak doku iyileştirilir.
- Eğer nefes alıp vermede sorun yaşanıyorsa iki burun deliği arasına kesi atılır.
- Kıkırdak dokuya ekleme yapılacaksa da kulaktan kıkırdak doku alınır. Eğer daha büyük bir ekleme olacaksa kaburgadan ya da farklı bir bölgeden de alınabilir.
Şeklinde sıralanabilir. Tüm bu adımlar uygulanırken muayene esnasında çekilen fotoğraflar ve laboratuvar testleri de dikkate alınır.