Karın Germe Ameliyatı
Karın germe ameliyatı özellikle bölgesel yağları ve deri sarkıklığı olan kişiler tarafından tercih edilmektedir. Karın bölgesindeki yağların dengeli beslenme ve spor ile dahi yok edilmesi oldukça zordur. Bu nedenle çoğu kişi ameliyata başvurarak daha düz bir karna sahip olmak ister. Bu istek hem kadınlarda hem de erkeklerde görülebilir.
Karın Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Karın germe ameliyatı estetik operasyolar arasında yer alır. Fazla yağlarından kurtulmak isteyenlerin dışında özellikle hamilelik sonrasında bölgesel sarkma yaşayan kişiler tarafından da tercih edilir.Hamilelik sonrası karın bölgesi eski haline dönerken deri ve bağ doku geşer, estetik bakımdan kötü bir görünüme bürünür. Bununla beraber karında çatlaklar ve bolluklar da meydana gelir. Ameliyat ile hepsinden kurtulmak mümkündür.
Ameliyat esnasında uygulanan adımlar;
- Fiziksel muayene ve radyolojik görüntüler sonucunda ameliyata başlanır. Hastaya ilk olarak genel anestezi uygulanır
- Doğum esnasında kesi atılan bölgeye sezaryen izi seviyesi denir. Bu bölgeden göbek deliğine kadar gerdirme işlemi yapılır
- Gerdirme işlemi göbekten aşağıya doğru yapılır ve sarkık, çatlak görünüm yok edilir
- Göbek deliği eğer kayarsa doğru pozisyona sokulur
- Karın bölgesindeki fazla yağlar da alınacaksa liposuction tekniği uygulanır
- Gevşemiş karın dikişler yardımıyla toparlanır, daha sıkı bir hal alır
Tüm bu operasyonun süresi kişiden kişiye değişebilir. Çünkü operasyon esnasında duruma göre ek uygulamalar da yapılabilir. Ancak ortalama 3-3,5 saat sürer. Eğer kişi biraz daha kiloluysa daha fazla da sürebilir.
Karın Germe Ameliyatı Sonrası İyileşme
Karın germe ameliyatı sonrası hastanın en az 1-2 gün hastanede kalması gerekir. Daha sonra da 1 ay boyunca ağır iş yapmamalı, özel korse giymeli ve dikiş bölgesine ekstra dikkat etmelidir. Dikişler 1 hafta içerisinde deriyle kaynaşmaya başlayacaktır. Bu nedenle ilk günlerde ameliyatlı bölgenin su ile temas etmemesi gerekir. Kişi yaklaşık 4 gün içinde de günlük hayatına geri dönebilir. Ancak öksürürken, kapşururken ya da ani hareketler yaparken canı yanabilir. Bunun nedeni dikişlerdir, bu durum oldukça normaldir. Ancak gerekirse doktor kontrolünde ağrı kesici kullanılabilir.